Vai jums jau ir 18 gadi ?
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, tā pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgajām personām ir aizliegta.

Preses relīzes

11.01.11
Cēsu alus paplašina starptautiskā kvalitātes standarta apmērus

Veicot regulāro pārsertifikācijas procesu, AS „Cēsu alus” paplašinājis starptautiskā kvalitātes sertifikāta BRC darbības lauku, pielāgojot Cēsīs esošās ražotnes darbību pasaules līmeņa prasībām. Ekspertu auditā atzīta pilnīga atbilstība visām normām, piešķirta standarta augstākā – A pakāpe.

Veiksmīgi īstenojot kompleksu kvalitātes auditu, AS „Cēsu alus” 2010. gada nogalē saņēmis augstāka līmeņa – A pakāpi – vienam no stingrākajiem brīvprātīgi piemērojamajiem pārtikas nekaitīguma un kvalitātes vadības standartiem pasaulē – sertifikātu BRC Global Standard for Food Safety. Starptautiskā kvalitātes uzraudzības institūcija Latsert, kas veica auditu, paplašinājusi kvalitātes standarta apjomu, piemērojot to gan skārdeņu produktiem, gan visai produkcijai, kas tiek pildīta plastmasas jeb PET iepakojumā.

SIA „Latvijas sertifikācijas centrs” valdes priekšsēdētāja Jeļena Jureviča: „Uzņēmumā pēdējo gadu laikā ir panākts apbrīnojums progress gan tehniskā, gan profesionāla attīstībā. Ir ieguldīts milzīgs darbs uzņēmuma izaugsmē, un rezultātā ir saņemta starptautiski atzīta apliecinājuma augstākā pakāpe. Tagad uzņēmumam būs jāspēj noturēties šajā virsotnē arī turpmāk.”

AS „Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone – Zatlere: „Nemainīgas kvalitātes uzturēšana un procesu pilnveidošana pārtikas ražošanas uzņēmumā ir regulārs darbs, kurā iesaistītas visas uzņēmuma struktūrvienības. Tādēļ priecē starptautisku ekspertu novērtējums, kas neuzrādīja nevienu būtisku neatbilstību augstākās pakāpes kvalitātes normām.”

2006. gadā Cēsu alus bija pirmais pārtikas ražošanas uzņēmums Latvijā, kas ieguva BRC sertifikātu, kļūstot par labas pārtikas produktu ražošanas prakses flagmani valstī.

Augstākā līmeņa kvalitātes sertifikāts BRC globālajā pārtikas tirgū tiek uzskatīts par labas pārtikas produktu ražošanas prakses etalonu. Saņemtais kvalitātes sertifikāts sniedz Cēsu alus produkcijas kvalitātes un reputācijas mēroga paplašināšanu, jo lielākie tirdzniecības ķēžu klienti gan pasaulē, gan Latvijā augstu vērtē šo standartu, kas garantē produkcijas augsto kvalitāti, nekaitīgumu un drošumu patērētājam.

BRC (British Retail Consortium) – Lielbritānijas tirgotāju asociācija, kuras izstrādātajā un starptautiski atzītajā standartā “BRC Global Standart for Food Safety” ir noteiktas prasības pārtikas uzņēmumiem, kas piegādā produktus tirdzniecības ķēdēm un citiem uzņēmumiem.

PAPILDUS INFORMĀCIJA

Birojs