Glāzes jāmazgā karstā ūdenī, nepievienojot mazgāšanas līdzekļus.
Izžāvējiet glāzes, izvairieties no kokvilnas dvieļu lietošanas, lai glāzes nenopūkojas.
Ideāla alus pasniegšanas temperatūra ir 6 °C līdz 10 °C atkarībā no alus šķirnes.
Putas biezumam jābūt 3 cm jeb 2 pirkstu platumā un jāturas vismaz 3 minūtes.
Alus, kas ir iepildīts glāzē strauji, garšo daudz spirdzinošāk, jo tajā ir pietiekami daudz CO2, kas ir svarīgs pareizas pasniegšanas nosacījums.
Lai alu iepildītu pareizi, tīru, sausu glāzi turiet 45 grādu leņķī pret krānu un, neaizskarot glāzes sieniņas, sāciet pildīt. Kad glāze līdz pusei pilna, pamazām to iztaisnojiet – tā alū tiks saglabātas izteiktākas garšas nianses un veidosies pareiza puta.
Pasniedzot alu, zem glāzes ir jāliek glāzes paliktnis.