Šim alum ir rūgta grauzdējuma pēcgarša, bet Stout alum var būt pat šokolādes un kafijas pēcgarša. Šī alus šķirne lieliski sader kopā ar kūpinātu un grilētu gaļu, steiku, kā arī austerēm.
Eilā rūgtums jūtams gan aromātā gan pirmajā malkā – to caurvij dūmakains rūgtums un dažādu augļu notis. Eils paredzēts lēnai baudīšanai kopā ar grilētu piparotu steiku, cāli vai šašliku.
Maigs un svaigs alus, kam raksturīga kviešu garša ar citrona, koriandra un apelsīna niansēm. Šis alus piemērots vieglākiem ēdieniem – salātiem, zivīm un jūras veltēm, steikam, kā arī austerēm.
Ar vieglo alu remdē slāpes, un tajā apiņu garša ir jūtama minimāli. Tas labi iet kopā ar citrusaugļiem, tāpēc tie alum tiek bieži pievienoti. No vieglā alus gatavo arī kokteiļus.
Speciālajos alos līdz ar ierastajām sastāvdaļām – iesalu, apiņiem un ūdeni – izmanto arī augļu un ogu sulas, griķus un ingveru. To var kombinēt ar desertu, asiem un saldākiem ēdieniem.
Alu gatavo pēc klasiskās gaišā alus tehnoloģijas, bet izmanto nedaudz grauzdētu iesalu, kas piešķir karameļu garšu. Šāds alus sader kopā ar asiem grilējumiem, sevišķi ēdieniem ar čili piedevām.