Vai jums jau ir 18 gadi ?
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, tā pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgajām personām ir aizliegta.

Preses relīzes

27.03.19
Pieprasījums pēc alus ar pievienotu dabīgu sulu dubultojies – tirgū jauns Brūža Plūmju alus

Pēdējos gados Latvijā alus tirgū vērojams pieprasījuma pieaugums pēc Beļģijā iecienītā alus ar dažādām sulām, piemēram, kriek tipa alus ar ķiršu sulu. Ņemot vērā šī tirgus segmenta popularitāti un pozitīvo pieaugumu, AS Cēsu alus papildinājusi iecienīto Brūža alus līniju un martā veikalu plauktos pieejams Brūža Plūmju alus. Vienlaikus ar Brūža Plūmju alus radīšanu, izveidots jauns Brūža alus līnijas nosaukums – Brūža alus Ogu brūvējumi. Tādējādi alus ar sulām tiek nošķirts no pārējās Brūža alus līnijas gan ar nosaukuma, gan dizaina palīdzību, lai uzsvērtu alus stilu un unikālās garšas.

Brūža alus ir iekarojis savu vietu Latvijas alus tirgū un ierindojas starp desmit pirktākajiem alus zīmoliem Latvijā. Brūža alus Ogu brūvējumu līniju veido patērētāju iecienītie Brūža Ķiršu sārtais, Brūža Aveņu gardais alus un tagad to papildina arī Brūža Plūmju alus. Saskaņā ar tirgus datiem 2018.gadā, salīdzinot ar 2017.gadu, kad tika ieviests pirmais Ogu brūvējums – Brūža Ķiršu sārtais, Ogu brūvējumu pārdošanas apjomi dubultojušies.

Eva Sietiņsone, Cēsu alus valdes priekšsēdētāja: “Attīstot jaunus produktus, vienmēr ņemam vērā aktuālās tirgus tendences un patērētāju izvēles, tādēļ turpinām veiksmīgās Brūža alus līnijas attīstību, piedāvājot jaunas variācijas alus brūvējumiem ar pievienotu sulu. Mūsu produktu veiksmes pamatā ir produktu augstā kvalitāte un garšas īpašības, kā arī tas, ka Brūža alus Ogu brūvējumu sastāvā ir augsts procents dabīgās sulas – ķiršu, aveņu un plūmju. Brūža Plūmju alus sastāvā ir 7% dabīgas plūmju sulas, kas šo alu padara augļainu, sulīgu, ar izteiktu plūmju aromātu, bet apiņu rūgtums saglabā alum raksturīgo garšu. Brūža alus Ogu brūvējumi būs lielisks atspirdzinājums vasaras sezonā.“

Brūža alus ir Cēsu alus darītavas galvenā alus meistara Māra Gramberga īpaši izveidota alus sērija, kas Latvijas alus tirgū ienāca 2015.gadā un ir izpelnījusies plašu patērētāju un alus baudītāju atzinību. Brūža alus sērijā ir iekļautas vairākas alus šķirnes – Samtainais, Rūgtais, Nefiltrētais, Grauzdētais, no šī gada arī atsevišķi nodalīta Brūža alus Ogu brūvējumu līnija ar ķiršu, aveņu un plūmju alu. Brūža alus Ķiršu sārtais apbalvots ar starptautiskā konkursa Baltic Beer Star 2017 zelta medaļu, savukārt Brūža Aveņu gardais alus ar Baltic Beer Star 2018 sudraba medaļu.

PAPILDUS INFORMĀCIJA

Birojs